dimarts, 21 de desembre del 2010

Trasto nº 2, la Olympus Pen EE2

Ahir ja vareu conèixer la Lubitel, així que avui toca la Olympus Pen EE2.

Segur que tots heu vist les noves col·leccions de la Olympus Pen actuals... una cucada, no? Doncs heu de saber que és una càmera que porta voltant pel mon des del 1959, i que va néixer de la tossuderia de un jove japonès, que acabava d'entrar a treballar a Olympus, i que va voler fer una càmera de gran qualitat a preu assequible per a tothom. Al principi els directius se li reien, però quan van veure l'èxit que va tenir, la família Pen no va parar de créixer. Fins ara a l'actualitat, que han aparegut les germanes digitals, encara que allò del "preu assequible per tothom" ho han deixat una mica de costat....

El meu trasto en qüestió es el model EE2, que es va vendre des del 68 fins al 77, o sigui, que té més o menys la meva edat. Això de EE2 ve de "electric eye", que és bàsicament, una cèl·lula de seleni al voltant de la lent que fa que el meu trasto funcioni sense piles!!!

Que més us puc dir... ah si, fa servir mig negatiu a cada foto (el que es diu Half-Frame), o sigui que un rodet dura una eternitat. Això et permet també fer composicions de dues fotografies, cosa que dona molt de joc.

Si voleu saber alguna cosa més, us deixo un link a Camerapedia
http://www.camerapedia.org/wiki/Olympus_Pen

PRIMAVERA


La fotografia (fotografies en aquest cas) que us presento de la Pen és una del primer rodet que vaig fer només rebre-la d'ebay. No recordo ni el rodet que era ni res (probablement era un kodak) i el que va sortir va ser tan satisfactori que ara sempre duc la càmera a sobre, al costat de la digital compacta (també olympus)
Recordo que era primavera de l'any passat (2009) i vam sortir a passejar una miqueta pel parc de la maternitat, al barri de les Corts de Barcelona. Els colors en els arbres en aquesta època són fantàstics i la petita Olympus ho va saber captar a la perfecció.


4 comentaris:

  1. aquesta no la tenia vista!! m'agrada! bona composició :)

    ResponElimina
  2. Ja te un any i picu la foto....
    La Olympus Pen és un gran catxarret! Moltes gràcies!

    ResponElimina
  3. Hola, aquestes dues fotos de la PEN són precioses.

    Per cert, no t'havia dit res, però tinc una Olympus Tryp 35 de fa no sé quants anys que m'ha deixat mun sogre per provar-la. Haig de tornar a comprar carrets.

    ResponElimina
  4. Que dius!!! Tens una tryp 35??? Es molt semblant a la Pen, t'agradarà molt, ja veuras!

    ResponElimina